SFC alue

SFC-Alue

Yleistä

Alueemme SFC Valasranta on avoinna toukokuusta syyskuuhun.
Alue toimii  isäntä / isännät periaatteella. Vilkkaimpina kuukausina on kaksikin isäntää. Saapuessanne isäntä ottaa teidät vastaan, opastaa käytännön asioita ja näyttää vapaita paikkoja, jonne voi asettua asumaan.

Alueellamme suurin sallittu etuteltan leveys on 3,5m

Yleensä tilaa riittää kaikille halukkaille.

Huoltorakennus

Uudistuksia alueella

Saunan vieressä olevassa hirsimökissä on viihdykettä lapsille ja nuorille,  mutta toki aikuisetkin voivat mennä pelailemaan esim. lautapelejä. Mökin vieressä on terassi, jossa voi istuskella, lukaista lehtiä ja rupatella alueen asukkaiden kanssa.

Alueella on uikkarisauna joka lämpiää kesäaikaan päivittäin. Saunan vieressä on huoltorakennus, nyt pääsee näppärästi käymään vaikka kesken saunomisen wc-tiloissa. Rakennuksessa on myös inva-wc. Aluetta laajennetaan myös hiljalleen mahdollisuuksien mukaan jotta saadaan kaikki halukkaat vierailijat otettua vastaan myös sesonkiaikoina.

Nyt on mahdollisuus saada suut makeaksi oman alueen kesäkioskista. Valikoimaan kuuluu tällä  hetkellä karkit, jäätelöt, riksut ja raksut. Kioskin aukioloajat ilmoitetaan toimistolta kuulutuksin.

Lasten leikkikenttä on tehty turvallisuusmääräysten mukaisesti ja uusia telineitä on lisätty leikkikentälle. 

Alueelta löytyy myös keppihevosrata esteineen innokkaille ratsastajille.

Alueemme sauna-ajat touko-syyskuussa 2022

Ke              klo 19.00 - 21.00 (ajalla 2.5.-5.6. ja 8.8.-2.10.)

Ma - To      klo 18.00 - 21.00 (ajalla 6.6. - 7.8.)

Pe              klo 18.00 - 22.00

La              klo 18.00 - 22:00

Su              klo  10.00 - 12.00 (ajalla 20.6. - 7.8.)

                   klo 18.00 - 21.00 (ajalla 6.6. - 7.8.)

Saunan aukioloaikojen mahdollisista muutoksista ilmoitetaan saunan seinällä.

Talkoot

Ennen alueen avautumista järjestetään siivoustalkoot, joihin voivat kaikki halukkaat osallistua. Talkoita tehdään myös läpi vuoden. Ilmoitustaululta näkee ajankohdat talkoopäivistä. Kaikki kiinnostuneet voivat osallistua, ottaen huomioon omat voimavaransa. Pienikin apu on kiitoksen arvoinen.

Kevättalkoot

Harrastukset

Harrastusmahdollisuuksia on monia: Kuhankuonon retkeilyreitistö kutsuu kävelijät ja pyöräilijät liikkeelle. Tanssit Valasrannan lavalla ovat täydellistä kuntojumppaa. Kirkas Pyhäjärvi kietoo lumoihinsa  uimarit, veneilijät, surffaajat, kalastajat jne. 
Kierros Pyhäjärven ympäri pyöräillen näyttää kauneuden monelta suunnalta. 
Muuta ei voi todeta, kuin ohoo, kunto kohoo….lomallakin.
Karavaanarit tervetulleeksi alueellemme toivottavat myös kevät, kesä ja syksy.

Frisbee- ja minigolfrata löytyy myös pyörämatkan päästä. Frisbeegolf on Yläneen koulukeskuksen (Koulutie 14 21900 YLÄNE) liepeillä.

Minigolf sijaitsee Mynämäentien risteyksessä olevan ST1:n pihalla.

Kevät

Kevät avaa portit vappuna kaikille matkailijoille. Silloin on monenlaista puuhaa. Vappuna tietenkin kaikki nauttivat omista tippaleivistä, munkeista ja simasta, puhalletaan ilmaa palloihin sekä vietetään vappua saunoen uiden jne.

Kesä

Kesä on lomien aikaa, silloin kaikki tiet johtavat Valasrantaan. Kesä – tuo kauan kaivattu ja odotettu- hyväilee teitä lämmöllään. Lämpöinen raukeus saa kiskottelemaan. Sulkekaa silmänne aurinkoisiin ettosiin, vajotkaa horteen, onnelliseen maailmaan, antakaa ajatustenne karata taivaan sineen. Nauttikaa kesästä. 

Juhannusta vietämme pienimuotoisten kilpailujen merkeissä.

Syksy

Syksyinen luonto väreineen houkuttelee asukkaita rantaan marja- ja sieniretkille. Alueella on vielä tapahtumia: elokuussa rosvopaistajaiset ja syys-lokakuun vaihteessa päätäjäiset. 

Kesäalue sulkeutuu, on jälleen muuton aika.

Valasrantaan voi tulla kauempaakin. Valasrannan tanhuvilla voi olla ihan huoleton.

Yhteystiedot

SFC Valasranta

Rantapolku  49

21900 Yläne

puh. 040 730 4921

Get Flash to see this player.